Stichting Oktober 44

Visie

Het levendig houden van de geschiedenis van wat er op 1 en 2 oktober 1944 gebeurd is in Putten.

Missie

Het vertellen van het verhaal van de Puttense geschiedenis van de razzia aan de alle groepen 8 van de scholen van Putten en de impact die het tot op de dag van vandaag teweeg heeft gebracht. Dit word gedaan op 1 oktober en is interactief.

Mensen die vragen hebben over weggevoerde familie leden en willen weten wat er met hen gebeurd is. Wij helpen ze zoeken naar informatie en laatste rustplaats van de familie. De meeste mensen hebben we weten te traceren. Slechts van enkele van de 659 weggevoerde mannen weten we niet waar hun laatste rustplaats is.

Spullen van de weggevoerde mannen teruggeven aan de levende familieleden.

Gedachtenisruimte  Stichting Oktober 44

De Gedachtenisruimte is in 1992 gebouwd om de geschiedenis van de Puttense razzia in beeld te brengen naar de buitenwereld. Deze ruimte is gratis te betreden op iedere dag van 10-18 uur voor een ieder die wil weten wat er op 1 en 2 oktober 1944 gebeurd is. Er zijn foto’s, verhalen en alle namen van de omgekomen mannen van Putten die in deze 2 dagen zijn meegevoerd naar diverse concentratiekampen. Erg indrukwekkend allemaal en de moeite waard om een keer te lijken.