[vc_row][vc_column][ultimate_spacer height=”40″][vc_column_text]

Veelgestelde vragen Duo Marathon

[/vc_column_text][ultimate_spacer height=”30″][vc_accordion active_tab=”1″ style=”3″][vc_accordion_tab title=”Waar en hoe laat begint het evenement?”][vc_column_text]De start van de Duo Marathon Putten is vanaf 12.00 uur op de Kerkplein in Putten.[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Waar kan ik me omkleden en mijn spullen achterlaten? “][vc_column_text]Er is geen kleedruimte aanwezig en ook geen ruimte om spullen achter te laten.[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Wanneer ontvang ik mijn startnummer?”][vc_column_text]Op de dag van het evenement kun je vanaf 9.30 uur je startnummer ophalen bij het secretariaat op het Kerkplein in Putten in de gele tent. Tevens ontvang je hierbij de horecamunten. Deze zijn te gebruiken bij “de Marktmeester” en “de Hertogh” beide gelegen aan het Kerkplein.[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Moet ik mijn eigen fiets mee nemen?”][vc_column_text]Het is de bedoeling dat je je eigen fiets mee neemt. Houd er rekening mee dat de route voor een groot deel in het bos is. Neem bij voorkeur een fiets mee die goed onderhouden is en geschikt is om ook op onverharde wegen in het bos te fietsen (mountainbike, ATB, etc.)

Ben je niet in bezit van een fiets? Kijk dan naar de fietsverhuurmogelijkheden in Putten en omgeving.[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Tot wanneer kan ik me inschrijven?”][vc_column_text]Totdat er geen deelnemers meer toegelaten worden.
[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Waar kan ik mijn auto parkeren?”][vc_column_text]Er zijn verschillende gratis parkeermogelijkheden in Putten. We raden aan de auto’s zoveel mogelijk in de buurt van het politiebureau (achter het gemeentehuis) te parkeren (Brinkstraat en Bruno Fabriciusstraat). Ook is er parkeergelegenheid op de parkeerplaats achter het gemeentehuis (volg hiervoor P De Aker). Als overloop is ook de parkeerplaats bij de sporthal Putter Eng (Engweg) te gebruiken. In het centrum geldt een blauwe zone met een maximum parkeertijd die te kort is voor het evenement.[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Hoe wordt de route aangegeven?”][vc_column_text]De route wordt door groen/oranje pijlen met daarop DMP aangegeven. Tevens staan er langs de hele route verkeersregelaars en/of vrijwilligers die de route zullen aanwijzen wanneer dit nodig is.[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Moet ik de gehele afstand lopen?”][vc_column_text]Je hoeft niet de gehele afstand van 26 km te lopen. Samen met je duopartner kun je bepalen hoeveel je wilt lopen of fietsen. Je mag samen net zo vaak wisselen tussen lopen en fietsen als je wilt.[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Wanneer moet ik terug zijn?”][vc_column_text]Als je om 17.00 uur terug bent op het Kerkplein in Putten kun je de grote finale van het Shantykorenfestival mee maken. De DMP sluit om 17.00 uur. Zorg dat je dan de finish bent gepasseerd. Voor incidenten die na 17.00 uur op de route plaatsvinden draagt de organisatie geen verantwoordelijkheid.[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][/vc_accordion][ultimate_spacer height=”40″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][ultimate_spacer height=”40″][vc_column_text]

Het regelement

[/vc_column_text][ultimate_spacer height=”20″][vc_column_text]Voor de organisatie van de Duo Marathon Putten heeft de veiligheid van de deelnemers, de vrijwilligers en overige weggebruikers de hoogste prioriteit. Om de veiligheid in het verkeer van de vrijwilligers en de deelnemers en de gezondheidsrisico’s van de lopers voldoende te garanderen dienen de volgende aspecten voldoende in acht te worden genomen.[/vc_column_text][ultimate_spacer height=”20″][vc_column_text]• In dit reglement worden onder deelnemers zowel de ingeschreven lopers als de ingeschreven fietsers verstaan.
• Deelneming aan de Duo Marathon Putten is geheel op eigen risico.
• De organisatie stelt zich niet aansprakelijk voor verloren, gestolen en/of beschadigde goederen alsmede blessures en/of andere calamiteiten voor, tijdens of na het loopevenement.
• Deelnemers dienen ervan doordrongen te zijn dat, deelname aan een ruime halve marathon een fysieke inspanning vergt. Deelname aan deze marathon vereist, ondanks het ontbreken van een wedstrijdaspect en het ogenschijnlijk ontspannen karakter, een gedegen voorbereiding.
• Deelnemers zijn zich ervan bewust dat de aard, het tijdstip en het parcours van deze halve marathon bijzondere omstandigheden met zich mee kunnen brengen (door o.a. weersomstandigheden in combinatie met de stops en de soms bochtige, heuvelachtige en onverharde paden).
• Organisatie en vrijwilligers zijn herkenbaar aan hesjes van De Vormrunners
• EHBO-personeel en verkeersregelaars zijn herkenbaar aan eigen hesjes met opschrift.
• Voor uw en andermans veiligheid dient u altijd de aanwijzingen van de organisatie ter plaatse (inclusief de verkeersregelaars ) op te volgen. Bij onvoorziene problemen, calamiteiten of meningsverschillen beslist de organisatie.
• Inschrijven voor de Duo Marathon Putten wordt gedaan met behulp van www.inschrijven.nl.
• Restitutie van het inschrijfgeld is bij annulering niet mogelijk.
• Het parcours van de DMP gaat o.a. over bos en dorp, langs horecagelegenheden en over andere privéterreinen. Deelnemers worden geacht de rust en privacy van bewoners, aanwonenden en/of gasten en andere verkeersdeelnemers te respecteren.
• Het is verboden om van de route af te wijken. Calamiteiten die ontstaan door afwijken van de route vallen buiten de verantwoordelijkheid van de organisatie.
• Het is verboden om als niet-deelnemer de lopers op het parcours te begeleiden met uitzondering van personen daarvoor aangesteld door de organisatie.
• Deelnemers worden geacht om geen papier, plastic of ander vuil op of langs het parcours achter te laten. Neem uw afval mee en deponeer het in de daarvoor bestemde afvalbakken.
• Gaarne enige discretie bij eventueel omkleden i.v.m. de overige bezoekers. Er is geen omkleedruimte aanwezig.
• Deelnemers worden geacht om voor tijdens en na de Duo Marathon Putten uitsluitend gebruik te maken van de daarvoor bestemde toiletten.
• Bij overtreding van de (gedrags)regels kan de organisatie besluiten een deelnemer uit te sluiten voor verdere deelname. De deelnemer wordt direct uit het evenement gehaald. Eventueel kan ook uitsluiting van deelname in de toekomst worden opgelegd.
• Het is verboden om als fietser/ loper deel te nemen aan dit evenement, tenzij men officieel als duo deelnemer is ingeschreven.
• Duo’s zijn verantwoordelijk om met een voor het parcours geschikte, goed onderhouden en goed functionerende sportfiets deel te nemen (mountainbike, ATB, oid). Indien ondeugdelijk materiaal tot problemen tijdens het evenement op het parcours of bij de posten leidt of kan leiden, dan kan de organisatie besluiten de betrokken deelnemers van (verdere) deelname uit te sluiten.

• Registratie als deelnemer vindt pas plaats als het inschrijfgeld is voldaan.
• Er is een tijdslimiet voor het finishen van 5 uur na het startschot. Dat betekent in de praktijk dat om 17.00 uur wordt de loopevenement gesloten. Hierna wordt het parcours opgeruimd en is de organisatie niet langer verantwoordelijk voor de deelnemers die zich nog op het parcours bevinden.
• In gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de organisatie.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]